tirsdag 28. august 2001

Pianostudier fra forrige århundre

Kenneth Karlsson, godt forankret i det norske musikkmiljøet, har på denne plata konsentrert seg utelukkende om italiensk musikk fra perioden 1953-1990.

Platas tittel, som forøvrig er hentet fra Luigi Nonos verk av samme navn, henspeiler på stillhet, lidelse og pasjon. Og det er fasinerende å lytte til Karlssons tolkninger - tolkninger som gir lytteren en følelse av platas godt gjennomtenkte tema.
Selv om hele plata er meget god, stikker likevel Karlssons fremføringer av Luciano Berios musikk seg frem. Komponisten er en eksponent for kontraster i sin musikk og det er en fryd å høre solistens oppfatning som til de grader får frem komponistens intensjoner.
Kenneth Karlsson kan trygt bekjenne seg til denne plata. Den er et interessant dokument som ser tilbake på noe av det mest sentrale som skjedde i sør-europas 1900-tall.
På plata finner vi «Quattro illustrazioni» og «Suite 10 "ka"» av Giacinto Scelsi, «Cinque variazioni», «Sequenza IV», «Brin» og «Rounds» av Luciano Berio, samt Luigi Nonos «Sofferte Onde Serene».

KENNETH KARLSSON:
«Sofferte Onde Serene», Albedo ALBCD 015 (2000).
Spilletid: 71.59

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar