tirsdag 6. september 2011

Rått og usminket

Tidvis får man bare lyst til å skrike "JADA!"
For den store delen av denne plata er av det sjelsrystende slaget. Og det er så godt sunget at lytteren nesten blir naglet fast i god-sofaen.
Anne-Lise Berntsen og Eisler Ensemble er ute med oppfølgeren til suksessen "Ohne Sentimentalität" fra 2008 og denne gangen går ensemblet inn mot livets desiderte bakside, inn i et område som angår alle, men som ofte blir estetisert og ufarliggjort - nemlig døden.

Anne-Lise Bernstsen og ensemblet har tatt for seg "dødens sanger" singnert Claudio Monteverdi, Modest Mussorgsky, Kurt Weill, Johann Sebastian Bach, Johnny Cash, Henning Sommerro, Nick Cave og Bob Dylan i en "usalig", men akk så perfekt blanding.
Som sagt - i mange musikalske settinger lulles lytteren inn i dødens romantiske og ufarlige svøp. Berntsen gjør noe helt annet. Hun angriper det lyttende mennesket med bombardistiske musikalske uttrykk. Og resultatet er befriende - litt sjokkerende og ikke minst - musikalsk imponerende.
---
Anne-Lise Berntsen er en av våre fremste og mest nyskapende sangere. Hun operadebuterte i 1984 og har sunget hovedroller og vært solist ved symfoniorkestre over hele verden. Mange komponister har skrevet spesielt for henne, blant andre Arne Nordheim, Hans Gefors og Mel Powell.
Berntsen har gitt ut en rekke internasjonalt kritikerroste solo-CDer, og har vært nominert til Spellemannsprisen to ganger.
Eisler Ensemble er et fleksibelt og sjangerfritt ensemble under ledelse av pianisten og komponisten Trygve Brøske. Idéen bak ensemblet er å kombinere musikere med individuelle uttrykk og ulik bakgrunn, fra samtidsmusikk, klassisk musikk, jazz, pop og teatermusikk.

ANNE-LISE BERNTSEN & EISLER ENSEMBLE: "Death - Cmept?"
ØRA FONOGRAM (2010) - OFO14
Genre: Klassisk - Spilletid: 49:06

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar