lørdag 16. januar 2010

Fiolin - spenn

 Dette er en god plate, der Sveinung Lillebjerka viser frem et fiolinspill som treffer godt i øregangene.
Tre meget kjente stykker (Bachs «Chaconne» fra Partitia nr.2 og Paganinis capricer nr.15 og 24), presenteres sammen med Ysayés «Solosoante nr.3», Piazzollas «Etyde nr.4» og Bent Sørensen moderne «The Lady of Shalott» på denne platen.
All musikken er godt fremført, spesielt Sørensens verk - som fortjener en stor stjerne i anmelderboka. Den danske komponisten ruver i dagens nordiske musikkbilde og dette verket som også finnes i utgaver for bratsj solo - og strykekvartett - er en seks minutter lang genistrek.

Sveinung Lillebjerka har vunnet Prinsesse Astrids Musikkpris, vært konsertmester i Trondheim Symfoniorkester i en årrekke og turnert som solist over hele verden. Han har spilt i Tango Concertino og vært stand-in for Gidon Kremer i hans tango-orkester. Nå er han konsertmester i Bodø Sinfonietta og BIT20. Selv om han har medvirket på en rekke innspillinger i forskjellige stilarter er dette likevel hans første soloplate. CD-platen er et dokument over en virtuos solist som spiller et spennende repertoar. Innspillingen er produsert av Håvard Christensen og Sveinung Lillebjerka.

Sveinung Lillebjerka

  • Født i 1962
  • Studert i London og Oslo
  • Tidligere ansatt i Bergen-filharmonien og Trondheim symfoniorkester
  • Tilknyttet BIT20 og Bodø Sinfonietta


SVEINUNG LILLEBJERKA: «The Lady of Shalott»
EUCD51
Genre: Kunstmusikk
Spilletid: 40:13

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar