lørdag 12. november 2005

En fryd for øret

Her er en plate som passer til alt - balsam for stressende sjeler.
Barokkmusikk traktert på fløyte og orgel blir som regel en lyttervennlig opplevelse. På denne platen har Tom Ottar Andreassen og Roger Andreassen satt sammen en kombinasjon av små perler og litt større kammerverk. Noe som har falt meget heldig ut.
Selv om undertegnede har enda større sans for den glitrende fløytistens tolkninger av moderne musikk, må det innrømmes at denne platen, med delvis "lettbent" repertoar, treffer der den skal - rett i senteret for demping av stress. Og når musikken i tillegg legger en lekker svøpe rundt øregangene, må man si at de to musikerne har lykkes.
Programmet på platen må sies å være kjernerepertoaret for fløyte i barokken og den tidlige klassisismen, med bidrag av Gluck, Telemann, Mozart, J.S. Bach, Vivaldi (en lekker tolkning av largoen fra pikkolokonserten i C-dur), Benda og C.P.E. Bach.
Tom Ottar Andreassen benytter sin Brannen Cooper 14 karats gullfløyte på denne platen. Til daglig er han solofløytist i Kringkastingsorkestret og 1. fløytist i Det Norske Kammerorkester. Han er en ettertraktet solist og kammermusiker som i stigende grad blir budsendt til utlandet med sin fløytekunst som spenner fra tidlig barokk til vår tids musikk.
Roger Andreassen er organist i Ringsaker kirke og har sitt virke hovedsaklig innenlands som orgelsolist og akkompagnatør for en rekke solister og kor. Også han har turnert i Europa og USA. Han er aktiv som komponist og orkestrator for ulike ensembler.
Innspillingen er gjort i Lillehammer kirke, på det utsøkte Rieger-orgelet.

TOM OTTAR ANDREASSEN / ROGER ANDREASSEN: "Air"
Bergen Digital BD7045CD (2004)
Spilletid: 52:53

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar