fredag 30. november 2012

Varm mezzo

Ann Hallenberg har en varm og vakker stemme. Sammen med Stavanger symfoniorkester og kammerkor, tar hun oss med inn i Bel canto-stilens verden. En verden hun formidler på nydelig vis.

Marietta Marcolini var en av de store sangerinnene i første halvdelen av 1800-tallet, og Gioachino Rossini (1792-1868) skrev fem større partier til henne, blant annet i operaene «Sigismondo», «L'italiana in Algeri» og «L'equivoco stravagante». Hennes sangtalent - og hennes skuespillertalent var på den tiden virkelig anerkjent.
Nå møter vi denne sangerinnen i svenske Ann Hallenbergs drakt. Og vårt nabolands store mezzosopran gjør så visst ingen skam på musikken, som for uten Rossini er signert Johann Simon Mayr, Joseph Weigl, Ferdinando Paer, Giuseppe Mosca, og Carlo Coccia, komponister som alle skrev musikk til Marcolini.
Hallenbergs stemme er mørk, varm og hun har en fantastisk kontroll - og i de flotte ariene er det herlig å høre solistens følsomme og dedikerte tolkninger av musikken.
Hallenberg har også med seg et knippe medsangere som fortjener ros. Johannes Weisser, Halvor F. Melien, Birgitte Christensen, Siri Karoline Thornhill, Marius Roth Christensen, Fredrik Akselberg og Sofie Almroth er med på å løfte en innspilling som en opplevelse - fra første til siste tone.
Det hele dirigeres av Fabio Biondi.

ANN HALLENBERG: Arias for Marietta Marcolini
Stavanger Symfoniorkester og kammerkor - Fabio Biondi
Naive records V 5309 (2012)
Spilletid: 70.41 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar