torsdag 13. desember 2012

En perfekt «kammer-Beethoven»

Flott klang og masse overskudd. Slikt blir det fin musikk av. Her får vi servert «Serenade i D-dur op.25, «Trio for klarinett, cello og piano» op.11 og ott«Trio for fløyte, fagott og piano» WoO37. Og servitørene er et knippe meget opplagt musikere fra Oslo-filharmonien.
Beethoven er en av musikkhistoriens virkelig gode komponister i det lille formatet. Og når man så får tre flotte verk formidlet med en utrolig musikalitet, sitter go'smilet trygt gjennom hele gjennomlyttingen.

Fløytisten Per Flemstrøm, Leif Arne Pedersen på klarinett, Per Hannisdal på fagott, fiolinisten Elise Båtnes, Henninge Landaas på bratsj, cellisten Bjørn Solum og pianisten Gonzalo Moreno gir alle sitt flotte bidrag til en cd som kommer til å snurre ofte i undertegnedes hjem. Beethovens musikk er lekende og vakker - noe som musikerne evner å formidle til oss som lytter. Man bør helle ikke stikke under en stol at noen av disse musikerne tilhører den absolutte internasjonale elite.
Platen er variert, mye på grunn av den litt utradisjonelle sammensetningen av instrumentariene i verkene. Og den er ytterst interessant fordi det ikke finnes så alt for mange innspillinger av denne musikken. Men Beethoven viser at han også kan skrive slike bestninger på en slik måte at det klingende resultatet blir så levende og godt.
At man også har et godt cd-hefte å lene seg på under lyttingen, gir et pluss i margen. Dette er en plate i det absolutte toppskiktet og anbefales på det varmeste.

OSLO PHILHARMONIC CHAMBER GROUP: «BEETHOVEN WOOD WIND TRIOS»
LAWO CLASSICS (2012), LWC1034
Genre: Kunstmusikk - Spilletid: 69:21

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar