søndag 15. januar 2006

Rik fløyteplate

Musikk kan nytes! Og nytbar er definitivt musikken som Per Øien (fløyte), Geir Henning Braaten (klaver) og Robert Aitken (fløyte) serverer.
Samspillet mellom Øien og Braaten dokumenterer ikke bare en inngående kjennskap til musikken, men avslører også en musikalsk forståelse de to i mellom.

På mange måter er det kammermusikalske spillet opphøyet til en enhet - noe som legger for dagen disse musikernes gode kjemi. For det er en fryd å høre hvor avslappet og inderlig platas åpningsverk " Variasjoner over et tema av Grieg", signert Walter Gieseking tolkes.
Platens andre verk er en transkripsjon av Griegs andre fiolinsonate - ført i pennen av Øien selv. Et godt stykke arbeid som vil glede en rekke fløytister både i pedagogiske og utøvende situasjoner. Artig også å høre det klingende resultat, som slett ikke er ueffent.
Siste del av plata vies den danske komponisten Friederich Kuhlau - en av de virkelig store "fløyte-komponister". Dette er musikk som spilles over alt hvor fløytister møtes. Og hva var vel ikke mer naturlig enn at musikk av denne komponisten ble valgt da Per Øien og Geir Henning Braaten vinteren 1981 møtte den canadiske "fløyteguruen" Robert Aitken på Hennie Onstad kunstsenter. Resultatet av det møtet ble en plate (av god vinyl-årgang), og fra den innspillingen har man tatt med et variasjonsverk og utdrag av to større verk; "Due brilliant" op.102/2 for to fløyter, samt første sats fra "Grand Trio" op.119.

PER ØIEN / GEIR HENNING BRAATEN: "Arietta & variations"
Pro Musica PPC 9054 (2005)
Spilletid: 74:40

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar