onsdag 6. februar 2013

Fin Grieg-cd

Den Canadiske pianisten Sandra Mogensen har gitt seg i kast med Griegs klavermusikk, og det tredje albumet er nå ute. På denne platen har hun samlet 22 småstykker signert den norske nasjonalkompionisten, og hun har satt sammen programmet med innslag fra de lyriske stykkene, «Fra Holbergs tid», fra folkesangene op.65, sangtranskripsjoner og fra «Slåtter» op.72.

Og det er hyggelig lytting man opplever når platen snurrer i spilleren. Musikken er interessant spilt, selv om det tidvis blir litt vel romantisk i tolkningene for denne lytterens del. Hun benytter seg av en del rubato - som tolkningsmessig ikke er galt i seg selv, men som sagt - det blir litt i overkant i enkelte deler av stykkene. Jeg kunne også ønske meg et fastere tempo i første satsen av «Fra Holbergs tid».

Når det er sagt må det understrekes at dette er en god plate. Mogensen tar lytteren med gjennom et vidt tidsperpektiv i komponistens produksjon - og skaper på denne måten et godt bilde av Griegs utvikling.

Sandra Mogensen har turnert blant annet i Canada, USA, Norge og Latvia - og i norge har hun hatt konsert i Troldsalen på Troldhaugen utenfor Bergen. Dette er Mogensens fjerde cd-utgivelse.

Edvard Hagerup Grieg (1843-1907)


Norsk komponist, dirigent og pianist fra Bergen
Studerte ved musikkonservatoriet i Leipzig
Debuterte i Karlshamn i Sverige
Hans klaverkonsert er ett av verdens mest spilte klassiske verk
Fikk Stortingets kunstnerlønn i 1874

SANDRA MOGENSEN: «Piano music of Edvard Gireg volume 3»
Chestnut Hall Music120829 (2012)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar