onsdag 20. februar 2013

Det syder og bobler

Musikken sprudler og musikerne sprudler. Det er forfriskende og drivende spill som leveres av Barokkanerne i denne cd'en som i sin helhet er viet musikk av den nest eldste sønnen til Johann Sebastian Bach.
Musikken spenner over 30 år av Carl Philip Emanuel Bachs virke – fra tiden som hoffkomponist i Berlin til de siste årene som musikkdirektør i Hamburg.
Under ledelse av den italienske barokkoboisten Alfredo Bernardini fremføres fire verk på en særdeles god måte. For dette er et samspilt orkester i full blomst. Og her passer den musikalske vitalieten til ensemblet godt inn i komponistens kreative og fine verk.
Det er to symfonier, en obokonsert og en cembalokonsert som Barokkanerne har spilt inn. Bernardini er selv en briljant solist i Obokonserten i Ess-dur Wq 165 fra 1765, mens Christian Kjos er solist i Cembalokonserten i d-moll WQ 17 fra 1745. I cembalokonserten viser Bach frem en ungdommelig spenst i komposisjonen som virkelig får øregangene til å fryde seg. Og her får Christian Kjos virkelig vist vilken fremragende utøver han er.
Bachs to symfonier (e-moll fra 1756 og D-dur fra 1776) viser på mange måter utviklingen Bach hadde som komponist i moden alder. Og Barokkanerne klarer på en fin måte å formidle Bachs storhet i en cd-debut som ikke kommer et sekund for tidlig.

BAROKKANERNE: «CPE Bach Empfindsamkeit!»
LAWO LWC 1038 (2012)
Genre: Klassisk


Barokkanerne

  • Stiftet i 1989 og basert i Oslo
  • Består av musikere fra Oslo-filharmonien, Kringkastingsorkesterete og frilansere
  • Debuterer på cd med denne utgivelsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar