tirsdag 19. februar 2013

En trivelig time med Krag-sanger


Dette er en fin samling av sanger, der tekstene er skrevet av Vilhelm Krag. Elisabeth Tandberg er og blir en sanger som har alt på plass - både innen diksjon, klang og frasering. Framførelsene framstår som uanstrengt, noe som gjør at sangene Tandberg har tatt med på denne utgivelsen er vel verd å lytte til.


Men etter tre gjennomlyttinger sitter undertegnede igjen med følelsen av at 26 doser med Vilhelm Krag i forskjellige tapninger blir vel mye i en jafs. Selv om komponistene har sine særegenheter og det ledsagende tekstheftet er godt referansemateriale, kan denne produksjonen med fordel deles opp i flere lyttebolker.
Jorunn Marie Bratlie gjør forøvrig en glimrende jobb som pianistisk ledsager.
Sopranen Elisabeth Tandberg har sin sangutdannelse fra det prestisjetunge Santa Cecilia Akademiet i Roma og debuterte som konsertsanger i Oslo 1975 med Robert Levin ved flygelet, og som operasanger i Spoleto, Italia 1979.
Hun har gitt solo-konserter både her i Norge og i utlandet sammen med pianistene Wolfgang Plagge og Jorunn Marie Bratlie. Hun har vært engasjert under Festspillene i Bergen, turnert for Rikskonsertene og vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester.
Elisabeth Tandberg er ansatt ved Norges Musikkhøgskole, Barratt Dues Musikkinstitutt og Kunsthøgskolen i Oslo/Opera-linjen.

Elisabeth Tandberg / JorunnMarie Bratlie: «Valborgsnatt»
Tolo Gramofon TO 1105 (2012)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar