fredag 1. februar 2013

Flott solist og gode medmusikere

Cellisten Christian Poltéra og Bergen-filharmonien er her i et meget fint samspill med musikk av Samuel Barber. Orkesteret fra Griegs fødeby overbeviser igjen som et særdeles godt ensemble.


Denne gangen er det Samuel Barbers musikk som er innspilt. Platen åpner med en særdeles fin versjon av hans «Cellokonsert» op.22. Her spilles det med overskudd og raffinement både fra solist og orkester. Det er ikke ofte denne konsert er å finne i konsertsalen. Jeg vil påstå at dette er litt ufortjent, for dette verket har store kvaliteter der både solist og orkester får vist seg frem. Samuel Barbers ukjente perle, kan man kanskje si.
Hans «Cellosonate» op.6 er av det vitale slaget. Dette er en sonate som er på cellisters standardrepertoar, og den framføres med inderlighet og en fantastisk musikalsk dramaturgi. Her er det også på sin plass og gi en stor musikalsk blomsterbukett til pianisten Kathryn Stott, som på en utmerket måte er med på å gi denne sonaten liv.
Platen avsluttes med ett av de mest berømte «ekstranummere», Barbers «Adagio» for strings op.11. Her blomstrer Bergen-filharmonien, selv om dirigent Andrew Litton - etter min mening - setter et tempo litt i overkant av hva dette varme og vakre verket fordrer.
Men alt i alt er dette nok en innspilling som bør finnes i hylla til de som er interessert i gode innspillinger av god musikk.

SAMUEL BARBER: Cellokonsert, Cellosonate og Adagio for string
Christian Poltéra, Kathryn Stott, Bergen Filharmoniske orkester, Andrew Litton
BIS-1827 SACD (2012)
Spilletid: 54.13

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar