torsdag 28. februar 2013

Sterke vokalstemmer

Nordic Voices presenterer her musikk av Lasse Thoresen (1949). En kombinasjon som er på et herlig høyt nivå, der også kvederen Berit Opheim Versto er sentral.

Det hviler litt klanglig mystikk over Thoresens musikk. Hans skapende er unikt og hans sammensetning av klanger skaper en helt spesiell atmosfære for lytteren.
Her er det hans «Vocal Sectet» op.42 og «Helligkvad» op.19 som er lydfestet. To verk som inkluderer folkemusikken i denne spesielle musikalske drakten til Thoresen.
Her er vokalgruppen Nordic Voices et særdeles godt vokalvalg. Sammen med Opheim Versto formidler de musikken både uanstrengt og følsomt. For det er måten Thoresen utforsker stemmens klanger som gjør denne innspillingen så fasinerende. Og hans tidvis meget krevende kombinasjoner med folketoner og mer moderne klanger gjør at interessen for denne platen holder seg - lenge.
For det er vokalkunst av høy klasse!

---
Nordic Voices ble dannet i 1996 og består av sopranene Tone Braaten og Ingrid Hanken, mezzosopran Ebba Rydh, tenor Per Kristian Amundrød, baryton Frank Havrøy og bass Trond Reinholdtsen. Siden starten har Nordic Voices markert seg som et av de fremste vokalensemblene i verden i sin sjanger og deres turneer har brakt dem til blant annet Sør-Afrika, Japan, Taiwan, Frankrike, England og Spania i tillegg til en omfattende turnevirksomhet i USA og Canada. Ensemblet har en utstrakt konsertvirksomhet å vise til i Norge og har kanskje vært det ensemblet som flittigst har bestilt og urfremført nye verker av norske komponister. I 2008 mottok Nordic Voices Fartein Valen–prisen for deres innsats innenfor samtidsmusikkfeltet og i 2010 mottok vokalensemblet Rolf Gammleng-prisen

NORDIC VOICES / BERIT OPHEIM VERSTO: Korverk av Lasse Thoresen
2L75 (2012)
Spilletid: 72:49

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar