onsdag 6. mars 2013

Stor innlevelse

Det er ikke ofte det kommer en cd fra en norsk sanger, spekket med arier. Derfor er det gledelig at samarbeidet mellom Eli Kristin Hansveen og Operaorkesteret har resultert i en cd med arier fra kjente operaer signert tungvekterne innen operalitteraturen. Operaorkesteret under ledelse av John Fiore er i godt slag, og tidvis gnistrer det rundt stemmen til Hanssveen.

Hansveens stemme er stor - hun synger kontrollert og med stor innlevelse - og på mange av ariene får høytalerne i heimen virkelig kjørt seg. For dette er intense saker. Hanssveen tar skikkelig sats og lykkes godt i å formidle komponistenes innlagte vokalornamentikk.
Når man i tillegg kan konstatere at Hanssveen behersker et godt spenn i musikken vedrørende perioder - og at hun har en stemme som kler de forskjellige stilarter innen genren, så blir opplevelsen av det gode slaget. Det blir meget spennende å følge den videre karrieren til Hanssveen.
Eli Kristin Hanssveen debuterte ved Nasjonaloperaen i 2002 og ble fast solist ved Den Norske Opera & Ballett fra høsten 2010. De seneste sesongene har hun hatt hovedroller i operaer som Rigoletto (Gilda), Die Zauberflöte (Königin der Nacht), Don Pasquale (Norina), Ariadne auf Naxos (Zerbinetta), Jorden rundt på 80 dager (Violetta/Månen), Die schweigsame Frau (Aminta), Die Fledermaus (Adele) og Peer Gynt (Solveig).
På «Sempre libera», som er hennes første soloinnspilling som operasanger, ønsker Hanssveen å formidle noe av den samme intensiteten og spontaniteten som publikum opplever under en forestilling. Vi blir her presentert for en rekke sterke kvinneskikkelser gjennom et variert utvalg fra kjente operaer - og formidlingen er intenst og god - både fra solist og orkester.
Vi får høre arier signert Giuseppe Verdi, Jules Massenet, Gaetano Donizetti, Maurice Ravel, Richard Strauss, Gustave Charpentier, Giacomo Puccini og Wolfgang Amadeus Mozart.

ELI KRISTIN HANSSVEEN: «Sempre Libera»
Lawo CD LWC1041 (2013)
Genre: Klassisk


Eli Kristin Hanssveen

  • Ansatt i Den Norske Opera & Ballett
  • Cand.mag. med sang- og pedagogisk eksamen fra Norges Musikhøgskole
  • Sangveileder: professor Patricia McCaffrey, New York

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar