mandag 25. mai 2015

Catharinus Elling: Den enkle sangen

Catharinus Ellings musikk er behagelig og enkel å lytte til. Men det blir aldri kjedelig takket være en av våre dyktige sangere her på berget. Ikke uten grunn at Marianne Beate Kielland får økt oppmerksomhet internasjonalt. For det hun formidler er av høy kvalitet.

Det er musikk Catharinus Elling (1858-1942) skrev mens han ennå bodde i Tyskland som Kielland har spilt inn på denne platen.
Fem samlinger og en enkeltsang er representert på denne platen. Det som kjennetegner Ellings musikk er de gode og enkle melodiene, og et akkompagnement som aldri tar oppmerksomhet fra det sentrale - nemlig sangen.
Det som er meget fint med Kiellands interpretasjon er hennes gode og distinke diksjon. Det er faktisk ikke nødvendig å sitte med tekstheftet foran seg under lyttingen, noe som gjør opplevelsen ekstra god.
En god blomsterbukett må også gå til pianist Nils Anders Mortensen som er Kiellands meget lydhøre medmusiker.
Marianne Beate Kielland er i dag en av våre godt profilerte sangere med oppdrag rundt om i hele verden. Hun har allerede passert over 40 cd-innspillinger, noe som betyr at hun allerede har nedlagt en betydelig jobb i det å bevare å dele sangskatten med vanlige lyttere.

På platen:
«Fem sange» op.40
«Fire romanser» op.41
«Sange til Shakespeares Helligtrekongersaften» op.42
«Nye digte av Kr. Randers» op.54
«Lied aus Des Knaben Wunderhorn»

MARIANNE BEATE KIELLAND: Young Elling
LAWO Classics LWC1072 (2015)
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar