onsdag 13. mai 2015

Zappa og Goebbels: Heftig - og litt begeistret

Kombinasjonen Zappa og Kringkastings-orkesteret er et spennende prosjekt. At man da henter inn den tidligere sjefdirigent for orkesteret, Thomas Søndergård er av det fornuftige slaget. For Søndergård viser med denne innspillingen at han også kan samtidsmusikk.

Plata innledes med Heiner Goebbels «Suite for Sampler and orchestra» som er hentet fra den musikalske fabelen «Surrogate Cities». Musikk som på en måte skal beskrive den moderne byen, med sine klanger, sin støy, sine historier. Joda - Goebbels får det til - og tidvis kan man kalle dette verket for en solid dose programmusikk. Musikken har progresjon og orkesteret er så absolutt med på notene i dette verket.
Men det er Zappa som «ruler» på denne platen. Kringkastingsorkesteret spiller til daglig alt fra Bach til de mer humoristiske Grand-Prix-poplåter, og er på mange måter så godt rustet til å møte Zappas musikk som det går an. Og de innfrir. Zappas skriverier blir levende og tidvis heftig utført - og spesielt på «G-Spot Tornado» og «Revised Music for Low Budget Orchestra» sprudler det av musikerne.
Med andre ord er dette en innspilling som absolutt kan anskaffes.

«Perfect Strangers» er spilt inn live på Rockefeller i 2010.

KRINGKASTINGSORKESTERET: «Perfect Strangers»
Musikk av Heiner Goebbels og Frank Zappa
LAWO Classics LWC1063 (2014)
Genre: Samtidsmusikk


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar