søndag 14. juni 2015

Bergen Barokk: «Lettbent» barokk

«Domestic Bach»!
Jeg stusset litt ufrivillig da jeg så tittelen og tenkte at - jaha, nå skal man begynne å koke suppe på den gamle mester.
Men ut av høytalerne strømmer den mest delikate musikk man kan tenke seg, brukandes anrettet av Bergen Barokk. Joda - plata er så absolutt hørverdig - lettbent, men likevel en liten fryd for øret.

Bergen Barokk - ett av landets virkelig dyktige tidligmusikkensembler - har tatt for seg familien Bach mer eller mindre huslige musikkeksemplarer innenfor både opplæring og underholdning. Ja, lettbent er det, men i den absolutte positive betydning. Dette er blitt en plate som er usedvanlig godt gjennomarbeidet - selv om man ved første øyekast kan tro at man bare har kastet inn en haug med musikkstykker og spilt dem inn.
Neida - musikken er avstemt - stykkene står godt til hverandre - og som man så riktig har antydet - lytteren blir både underholdt og trigges til å titte familien Bach litt nærmere i kortene.
Og da har man oppnådd noe av intensjonen for en slik plate - skape interesse!
Musikerne i Bergen Barokk - Frode Thorsen, Hans Knut Sveen, Mona Julsrud, Markku Luolajan-Mikkola og Mikko Perkola - er av det særs samspilte slaget, noe som gir det klingende resultatet et ekstra løft.
Musica Domestica - musikk i hjemmet passer godt på denne platen, som passer til nær sagt alt av huslige sysler innenfor hjemmets fire vegger - i tillegg til å gi lytteren et lite glimt av denne familiens musikalske storhet.
Musikken er i mange av tilfellene hentet fra Anna Magdalenas notebok.

BERGEN BAROKK: «Domestic Bach»
LAWO Classics LWC1073 (2015)
Genre: Klassisk
Link til musikken: Lawo Classics

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar