fredag 26. juni 2015

Trondheim Barokk - Utsøkt musisering

Trondheim Barokk avdekker her et nærmest ukjent multimediafenomen fra 1700-tallet. Det ble på den tiden utgitt noen skjønnlitterære bøker med tilhørende noter, slik at bokkjøperen selv kunne utøve musikkens edle kunst. Og en rekke kjente franske komponister bidro i det prosjektet - noe Trondheim Barokk nå har tatt tak i.

Denne innspillingen ble lansert for det franske marked i 2012, men skal nå endelig ut i Norge. Og det er jammen godt. For her høster ørene våre en utsøkt musikalsk formidling som trønderne skal ha all ære av.
Selvsagt er det sopranen Berit Norbakken Solset man først og fremst legger merke til. Hennes tolkninger av de små franske stykkene er uanstrengt og naturlig. Diksjonen hennes gjør det enkelt å følge teksten, og når en samtidig har et utrolig godt tidligmusikk-ensemble i ryggen, ledet av Martin Wåhlberg, blir opplevelsen smått fantastisk.
Det er musikk av de kjente komponistene André Gretry (1741-1813), Francois Devienne (1759-1803), Francois-Andre Danican Philidor (1726-1795) og Jean-Baptiste Krumpholz (1742-1790), sammen med musikk av litt mer ukjente komponister som er tatt med på denne platen. Musikken er vakker og Trondheim barokk er særdeles lydhøre i sin musisering. Er man glad i musikk fra senbarokken - den tidlige klassisismen, så bør man absolutt anskaffe seg denne nydelige innspillingen.

Samtidig med denne cd-lanseringen gis det ut en bok fra forlaget Classiques Garnier.

TRONDHEIM BAROKK: «Le Roman des lumiéres»
K617/Harmonia Mundi  (2012/2015)
Genre: KlassiskIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar