søndag 26. juli 2015

Fredrik Bock: «Ukjente» gitarperler

Denne platen er en hyllest til en av de glemte gitarkomponistene - italienske Angelo Michele Bartolotti (1600-1668). Komponisten var selv berømt i sin samtid - både som gitarist og på instrumentet theorbe, som er i luttfamilien. Nå har Fredrik Bock hentet opp tre suiter og en passacaglia til denne innspillingen.

Musikken er dempet, uten de store virtuose utladninger. Og med barokkgitarens myke klanger er dette en plate som gir deg som lytter en god opplevelse. Musikken, som kan være skrevet til den svenske dronning Kristina, er akkurat slik vi forventer at tidlig musikk for gitar bør være.
Fredrik Bock er født i Halland i Sverige, og ved siden av sine soloprosjekter spiller han jevnlig sammen med norske Barokksolistene - samt Concerto Copenhagen.
At Bock har en inngående kunnskap til 1600-tallets musikk høres godt på denne platen. Hans behandling av strengene på sitt instrumenter får gitaren til synge på en var og vakker måte. Når han i tillegg legger en god dose følelser i sine tolkninger, blir møtet med den italienske komponisten både spennende og inspirerende.
Nyskjerrig på spennende gitarmusikk av det gamle slaget? - da kan denne trygt anskaffes.

På platen:
«Passacaglie in G»
«Suite i C-dur»
«Suite i d-moll»
«Suite i D-dur»

FREDRIK BOCK: «Music for a Queen»
LAWO Classics LWC1065 (2014)
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar