fredag 22. april 2016

Høyromantisk innspilling

Det er vakkert og særdeles nydelig spilt, den nye platen der Håkon Austbø tolker noen av Frederic Chopins (1810-1849) rene og stilistiske pianostykker.Det er standardverker innen pianolitteraturen Håkon Austbø har gitt seg i kast med. Musikk som er spilt inn tusenvis av ganger med de aller største pianistene og med en rekke andre. Fallhøyden er derfor stor når man gir seg i kast med den polske komponisten legendariske verk. Men Håkon Austbø kommer godt fra det, selv om det ikke er noen pianistisk revolusjon vi er vitne til.
Han spiller godt Austbø, og denne innspillingen står i sterk kontrast av blant annet hans innspillinger med musikk av Skrjabin og Messiaen - og kanskje er det et kjærkommet pusterom Austbø lager - både for seg selv og sitt publikum.
Som sagt - ingen revolusjon - men det er delikat spilt og Austbø evner å få frem Chopins rene stil - uten noen særlige dikkedarer.

På platen finner vi;
«2 Nocturner» op.62, «Ballade nr.1 g-moll» op.23, «Ballade nr.2 F-dur/a-moll» op.38, «Ballade nr.3 Ass-dur» op.47, «Ballade nr.4 f-moll» op.52, «Barcarolle Fiss-dur» op.60, samt «Polonaise-fantasi Ass-dur» op.61.

HÅKON AUSTBØ: «Chopin Now»
Simax Classics PSC 1347 (2015)
Spilletid: 68:09

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar