mandag 1. mai 2017

Elegant strengespill

Henning Kraggeruds innspilling av Mozarts tre siste fiolinkonserter med Det Norske Kammerorkester er av det elegante og lekne slaget. En musikalsk godbit for ørene!Plata innledes med den kanskje høyest elskede konserten av disse tre - «Fiolinkonsert nr.3 i G-dur » K216. En konsert som gir utøveren alle muligheter for å briljere - både teknisk og musikalsk. Og Henning Kraggeruds teknikk er superb. Hans spill er usedvanlig spenstig - og formidlingen av de melodiske linjene er meget gode. At han også har med seg et lydhørt ensemble i Det Norske Kammerorkester. gjør opplevelsen det hele til en nydelig opplevelse.
Musikken har sjarm - og det har sannelig også solist og med musikere. Lydbildet for hele produksjonen er meget godt og jeg liker veldig godt de tempi som solist og orkester har valgt.
Også i de langsomme satsene innfrir Kraggerud med sitt spill. Det er passe intenst og formidlingen er inderlig. Joda - her er det bare å la seg fascinere. Dette er en meget god Mozart-plate som alle involverte med rette kan være stolte av.
Verd å merke seg er at alle kadensene er skrevet av Henning Kraggerud selv.
Bør anskaffes!

På plata:
«Fiolinkonsert nr.3 i G-dur» K.216
«Fiolinkonsert nr.4 i D-dur» K218
«Fiolinkonsert nr.5 i A-dur» K219

WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791): Fiolinkonserter
Henning Kraggerud, fiolin - Det Norske Kammerorkester
Naxos 8.573613 (2016)
Spilletid: 66.11


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar