torsdag 29. juni 2017

Den mangfoldige perkusjonist

Hans-Kristian Kjos Sørensen er en musiker som søker et musikalsk mangfold - og han finner det - både hos spennende samtidskomponister og i sitt eget skapende. «Hearing Things» er en musikalsk reise i klanger og lyder som fascinerer.



Kjos Sørensen har selv stått for fire små stykker på denne platen - som alle er med på å lage fine overganger til flere av de virkelig store og komplekse verk for slagverk. Programmet på innspillingen er nennsomt gjort. Kjos Sørensen viser med denne platen hvilken eminent kunstner han er. Han serverer publikum et perkusjonistens univers som holder lytteren fanget gjennom snaut 70 minutter med underfundighet, øreopplevelser og en presentasjon av komponister som musikalsk - står som bautaer i samtidsmusikken.
Kjos Sørensens spill er også av det særdeles fine slaget. Om man er så heldig å ha et eller flere partiturer av det som her presenteres, så vil man både bli guidet inn i verden som ikke alltid er like lett å tilnærme seg. Men man vil kanskje lettere forstå de utfordringer som komponister noen ganger gir dyktige eksekutører.
CD-heftet gir også en meget fin guide til dette musikalske mangfoldet av opplevelser.


På platen:
Hans-Kristian Kjos Sørensen (1965): «Call», «Far», «Fly», «Hearing Things»
Per Nørgård (1932): Isternia
Henrik Hellstenius (1963): Readings of Mr.G
Iannis Xenakis (1922-2001): Psappha (m/ Martin Horntveth – elektronikk)
John Cage (1912-1992): In a Landscape

HANS.KRISTIAN KJOS SØRENSEN: «Hearing Things»
Spilletid: 68.48

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar