Verkliste

søndag 1. desember 2019

Spennende og god juleplate

Cantus har lansert en virkelig fin juleplate. Selvsagt med noen av de tradisjonelle julesangene (i fin drakt), men også noen spennende sanger - blant annet tuftet på norsk tradisjonsmusikk - har Cantus hentet frem.

Koret Cantus bør være kjent for mange. De stod for en del av musikken i den berømte Disney-filmen «Frost» - og er også sentrale i den nye Frost-filmen.
At koret brukes i en slik film - med en slikt filmatisk scenario (inspirert av blant annet den norske høsten), er lett å forstå. Cantus har en klang som er særdeles nydelig. Diksjon, stemmekontroll og formidling er helt herlig og det sammensatte programmet på innspillingen er meget god.
Ved siden av koristenes innsats under Tove Ramlo-Ystads kyndige ledelse, må nevnes solist Unni Boksasp og ikke minst tangentspiller, samt arrangør og komponist Trygve Brøske - som begge har sentrale og flotte musikalske roller på «Fryd».
Det folkemusikalske står sterkt i korets bevissthet, og når man samarbeider med musikere og arrangører som også har sine felt i denne musikktypen, men med samtidens interesse for litt musikalsk forskning i klanger, blir denne innspillingen en sann fryd å lytte til.
Ved siden av de tradisjonelle tonene, så finner vi musikk skrevet av Frank Havrøy, Trygve Brøske, Kim André Arnesen, Unni Boksasp og Ola Gjeilo.
Lyden er - som så ofte før - helt eksepsjonell.
Jeg synes det er fint å få en ny juleplate-favoritt!

CANTUS: «Fryd»
Dirigent: Tove Ramlo-Ystad
2L-158-SABD (2019)
Spilletid: 52.50

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar