Verkliste

søndag 28. juli 2024

Kvinner - i blanke messingen!


 Jada, den lille frasen "I blanke messingen" er på mange måter litt forslitt, men på denne innspillingen rettferdiggjøres de 16 bokstavene - her forvandlet til en smektende lydopplevelse!

fredag 26. juli 2024

Friskt og levende spill fra vest


 Stavanger Symfoniorkester er ute med den første av to Schumann-innspillinger. Og denne, som inneholder den tyske komponistens to første symfonier er så absolutt verd å låne øret til.

fredag 12. juli 2024

De glemte skatter


 Nåja - ikke helt, men i alle fall nesten. For den moderne mannskortradisjonen i Norge er et forholdsvis smalt kapittel idag i forhold til tidligere tider. Men det bestemte Marius Skjølaas seg for å endre på da han i 2009 etablerte Christiania Mannskor. Her skal delen av norsk kortradisjon som har kommet litt i bakleksa frem i lyset.

søndag 7. juli 2024

Språklyder - Klanglyder - Foundring - Fasinasjon


 Henrik Hellstenius (f. 1963) røsker litt i både ører og sjel med sin nye plate. Platas to verk er på mange måter plassert i to forskjellige verdner, men likevel gir kombinasjonen av «Public Behaviour» og «Together» en tankevekkende musikalsk opplevelse der komponisten utleverer både tanker og erfaringer med lytteren.