Verkliste

torsdag 14. februar 2019

Spennende og kompromissløs musikk

Charles Ives (1874-1954), Marcus Paus (f. 1979) og Kurt Weill (1900-1950) er alle markante komponistskikkelser. Tora Augestad, sammen med Oslo-filharmonien og dyktige medsangere, har skapt en plate som er interessant og hørevennlig i samtlige 73 minutter.

Tora Augestad har en markant og inderlig stemme. Hun er en liten åpenbaring når det gjelder diksjon - og hun behersker de vakre og sublime sangene på denne platen, like godt som den klanglige råskap som enkelte av sangene krever.
Men man kan vel egentlig ikke forvente mindre av en musiker som har arbeidet med velrenommerte ensembler som Klangforum Wien og Ensemble Modern.
Augestads stemmeprakt passer så utrolig godt til den musikken som er valgt til denne platen. Den er passe frekk og samtidig innyndende på Kurt Weills og Bertolt Brechts «Die Sieben Todsünden». Marcus Paus sine spennende «Hate Songs» med tekst av Dorothy Parker blir formidlet med en sterk innlevelse, og ynden og det fascinerende tonespråket i Charles Ives små sanger i John Adams' arrangementer er utrolig flott gjort.
Oslo-filharmonien legger til slutt en musikalsk krone på det som gjør denne plata til et lite mesterverk - nemlig Ives sitt fantastiske stykke «The Unanswered Question» her i en versjon for trompet, fløyte-kvartett og strykere.

PORTRAYING PASSION: Weill / Paus / Ives
Tora Augestad, mezzosopran
Oslo Filharmoniske orkester
Dirigenter: Joshua Weilerstein (Weill + The Unanswered Question) - Christian Eggen (Ives-sanger og Paus)
LAWO Classics LWC1164 (2018)
Spilletid: 72.47

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar