Verkliste

tirsdag 16. februar 2016

Trompeterens mangfold

Ny plate med nye norske verk - signert en spennende ny trompetvirtuos. Erlend Vetås Aagaard-Nilsen er ute med sin debut-plate «Perpetuum Trompetuum». En riktig så spenstig produksjon.Den unge trompeter som er født i 1988 har gått sine barnesko i korpsmiljøet, og han er i dag ansatt i Luftforsvarets musikkorps i Trondheim. Utdannelsen har han fra Griegakademiet i Bergen, NTNU i Trondheim og Royal Northern College of music i Manchester.
Nå skal det også sies at musikeren er arvelig belastet. Hans far er dirigent og komponist Torstein Aagaard-Nilsen.
Denne platen er godt skrudd sammen. Her får musikeren utfordringer både i det tradisjonell trompetspill, samt det litt mer eksperimentelle.
Hele seks komponister er representert på plata - deriblant hans far, som bidrar med fire mindre verk. Dette er musikk som favner vidt innen den vanlige recital-tradisjonen, men hans spill er også ledsaget av elektroniske klanger.
Musikken han har valgt er på mange av det virtuose slaget, inkludert halsbrekkende krumspring, samt musikalsk forskning på klanger og lyder som kan skapes i nærheten av en trompet og et klaver.
Dette er en plate som viser mangfoldet denne musikeren tydeligvis liker. Platen blir derfor meget spennende å lytte til - og platens hovedperson legger for dagen en imponerende innsikt i musikken - samt et trompetspill av høy klasse.
Jarle Rotevatn er en dyktig ledsagende pianist, og på Knut Vaages verk medvirker også Manger Musikklag dirigert av komponisten.

På platen:
Bjørn Bolstad Skjelbred: «Resisting Gravity»
Ketil Hvoslef: «Perpetuum Trompetuum»
Eilert Tøsse: «Signals»
Torstein Aagaard-Nilsen: «Kvernhusfanfare», «Elegy for Broken Hearts», «Festoso» og «Orpheus Lament»
Sigurd Fischer Olsen: «Three Lamento Movements»
Knut Vaage: «multiMORF IV»

ERLEND VETÅS AAGAARD-NILSEN: «Perpetuum Trompetuum»
LAWO Music LWM008 (2015)
Spilletid: 66.13

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar