Verkliste

mandag 20. mai 2024

Trivelig og god Mozartplate


 Pianisten Dejan Lazić har tatt med seg Bergen-filharmonien på et lite dypdykk ned i Mozarts eminente skriverier for piano og orkester. Det er blirtt en god og levende innspilling med en liten romantisk tildragning. 


Dejan Lazić er nesten som et lite pianistisk fyrverkeri i de to pianokonsertene som presenteres. Pianistens meget gode teknikk kommer fint frem i konsertene, samt i «Rondo Concertante» som egentlig er siste sats av Mozarts pianosonate K333 - men her har Lazić arrangert ut en egen orkesterstemme fra Mozarts noter. Egentlig meget fint gjort, og man kan jo fundere litt over hvordan mesteren selv ville gjort det.

Solistspillet i disse verkene er gode. Lazić tolkninger er kanskje litt for romantiske for noen, men undertegnede synes musikken i seg selv peker langt inn i romantikkens tidsalder - så hvorfor ikke. Den spennende pianisten viser også frem en særdeles fin teknikk i de krevende passasjene som finnes i stykkene.

Den nederlandske dirigenten Jan Willem de Vriend har en stødig hånd om Bergen Filharmonsike orkester - et orkester som igjen viser seg som et riktig så godt akkompagnerende orkester.

Lyden er nydelig - så her er det bare å kose seg.

På platen:
«Klaverkonsert nr.14 i Ess-dur» K449
«Klaverkonsert nr.23 i A-dur» K488
«Rondo Concertante» (arr. Dejan Lazić)

WOLFGANG AMADEUS MOZART: Klaverkonsert nr. 14 & 23
Dejan Lazić (piano)
Bergen Filharmoniske Orkester - Jan Willem de Vriend (dirigent)
Challenge Classics CC 72945 (2023)
Spilletid: 55'

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar