fredag 26. januar 2018

En levende symfoni

«Sinfonia Antarctica» er et gedigent verk av Ralph Vaughan Williams (1872-1958). Og var det noe denne engelske komponisten kunne var det å skrive for orkester. At Bergen filharmoniske orkester får lov å gjøre to av denne komponistens symfonier, med den engelske dirigenten Sir Andrew Davis forplikter - og da er det ekstra flott at de lykkes meget godt.

tirsdag 23. januar 2018

Blendende klarinettspill

Nye klarinettkonserter er sjelden vare, men her til lands har det dukket opp flere nye konserter så langt på 2000-tallet. Ett av de nyeste tilskuddene er Bjørn Kruses «Chronotope», en konsert Fredrik Fors formidler med virtuositet og briljans - samt en god porsjon musikalsk lekenhet.

onsdag 10. januar 2018

Et portrett i klang

Marcus Paus (f. 1979) presenteres på denne platen med musikk som tidvis er både lyrisk og melodiøs, og disse verkene distanserer seg litt fra tanken om å dytte på grenser. Egentlig ganske godt å lene øret til altså.

tirsdag 2. januar 2018

Tiltalende fiolinmøte

Sergej Prokofiev er en komponist som tiltaler lytteren. Musikken er inderlig - og når den formidles slik Elise Båtnes gjør på denne innspillingen, blir det en meget god opplevelse.