fredag 30. oktober 2020

Mest for moro


En stryketrio uten fiolin, er usedvanlig. Av de mer kjente komponister i verden som har skrevet for en slik trio er Michael Haydn (bror av den litt mer berømte Joseph). Og når man skal spille inn plate tyr man til bestillingsverk, samt mer eller mindre liflige arrangementer av eksisterende musikk.

fredag 23. oktober 2020

Et dykk ned i en komponists hverdag

Johan Kvandal (1919-1999) var en av våre store komponister - ikke bare innen kirkemusikken, men også i mer verdslige former. Denne innspillingen dreier seg i stor grad om musikk Kvandal skapte i perioden 1959-1974, da hans daglige virke var på orgelkrakken i Valerenga kirke i Oslo.

onsdag 14. oktober 2020

Kanskje Bergen-filharmoniens aller beste


 
Operaen «Peter Grimes» av Benjamin Britten er en av 1900-tallets store forestillinger. Den har alt - drama, briljant musikk, og er en scenisk/musikalsk åpenbaring. Nå er cd-platen her - tre år etter at denne oppsetningen ble presentert under Festspillene i Bergen og senere i London.

tirsdag 6. oktober 2020

En mozartsk åpenbaring



Det er delikat, det er virtuost og det er en nytelse å lytte til. Her er musikken for fiolin og orkester, signert Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791). Og den musikalske åpenbaringen er i første rekke takket være Baiba Skride, men også Eivind Aadland har hatt en finger (eller dirigentpinne) med i spillet.