torsdag 27. februar 2020

Her snakker vi underholdning!

Norsk Tromboneensemble er ute med cd-platen «Nibbles». Dette er et knippe musikkstykker som kvartetten har hatt med seg på sine konserter rundt om i kongeriket. Og det er god underholdning de presenterer for sofalytteren.

søndag 23. februar 2020

Spennende og viktig korplate

Det Norske Jentekor er her med en spennende innspilling av to verk som virkelig setter øregangene i spenn. Dette er herlig musisering og formidling vi er vitne til på denne platen, der jentekoret under ledelse av Anne Karin Sundal-Ask - i samarbeid med en rekke andre sangere og musikere overbeviser!

torsdag 20. februar 2020

Bruckners sjette

Den gode og solide lytting på Bruckners symfonier tar tid. De er alle forholdsvis lange og krever sin lytter. Men når man setter seg ned og tar aktivt del i det som strømmer ut av høyttalerne, ja da får man en belønning.

søndag 16. februar 2020

Musikalsk dissekrering

For snaut to år siden kom det en plate med musikk av Julian Skar (f. 1981). Exhaust/Renew I-IV er musikk jeg hørte på, la vekk og tok frem igjen med ujevne mellomrom. Musikken er - mildt sagt - spesiell, der både musikere og lyttere blir satt på prøve. Og så kan man jo spørre seg; Hva er det dette egentlig handler om?

fredag 14. februar 2020

Mannskor til låns

Christiania mannskor er ute med sin tredje cd i en serie innspillinger der ordet something er sentralt (Something, old, something new, something borrowed and something blue). Selv om denne platen også viser mannskorets kvaliteter, er nok denne tredje produksjonen litt mindre interessant en de to foregående.

onsdag 12. februar 2020

Strengehygge

Gitaristen Njål Vindenes har her gitt ut en plate som enkelt sagt er god og koselig. Den er definitiv ingen musikalsk bombe, men er som et hyggelig vindpust i sofakroken.

mandag 10. februar 2020

Godt musikalsk drama!

To dramatiske og flotte verk avslutter Vasily Petrenko og Oslo-filharmoniens innspillinger av orkestermusikken til Richard Strauss (1864-1949). «Eine Alpensinfonie» og «Tod und Verklärung» er beskrivende musikalske drama på sitt aller beste - og musikerne og dirigent løfter dette til meget gode høyder.

lørdag 8. februar 2020

Norsk-finsk og ett piano

Pianisten Laura Mikkola er en pianist som har markert seg med en rekke gode innspillinger, blant annet i samarbeid med dirigentene Hannu Linto og Paavo Järvi. Fra å formidle musikk av Erkki-Sven Tüür, Sergej Rachmaninov, Einar Englund og Einojuhani Rautavaara, så har hun tatt for seg pianostykker av den norske komponisten Svein Hundsnes (f. 1951).

torsdag 6. februar 2020

Små musikalske historier fra barokkens verden

Georg Philipp Telemann (1681-1767) var en mann med en enorm produksjon. Han skrev for de aller fleste instrumenter i sin samtid - og da var blokkfløyten sentral. Dette instrumentet kan følges tilbake til 1300-tallet og var i stor grad et bruksinstrument. Her er alle Telemanns ni sonater samlet - og det gir et godt innblikk i den eleganse som også blokkfløyten stod for i barokkens tid.

tirsdag 4. februar 2020

Romantikken blomstrer

Julius Röntgen (1855-1932) - er en tysk pianist og komponist, som ikke så alt for ofte finner veien til konsertsalen her hjemme. Litt dumt egentlig, for dette er god musikk - her flott formidlet på det tyske plateselskapet CPO av pianist Oliver Triendl og vårt hjemlige Kristiansand symfoniorkester.

søndag 2. februar 2020

En særdeles sprelsk en.....


Et par ganger går latterdøra opp på vid gap, samtidig som den lyttende delen av hjernen virkelig får mye flott å fordøye. Den sjette og så langt kanskje beste kammermusikk-platen med musikk av Ketil Hvoslef MÅ høres!