søndag 22. mai 2022

Som en film uten bilde


 Møt cellisten Audun Sandvik. På dette albumet treffer vi på komponister som ikke revolusjonerer musikkuttrykkene på noen måte. Det er musikk som på mange måter er en collage av sanseinntrykk - ja det hele minner egentlig om å «høre» en film - dog uten bilde.

mandag 16. mai 2022

Andsnes sitt andre dypdykk i Mozarts gullgruve


 Leif Ove Andsnes og Mahler kammerorkester er her med en ny Mozart-plate der Andsnes tolker monumentale verk fra 1786. Dette er den andre samlingen Andsnes og orkesteret med musikk fra noen av Mozarts store verk fra 1785 og 1786.

tirsdag 10. mai 2022

Kompromissløs duo


 Sopranen Elisabeth Holmertz og pianisten Kenneth Karlsson har i en årrekke satt sitt preg på fremføringer av samtidsmusikk her på berget. De elsker å søke etter det nye og etter det nye i det eksisterende mangslugne musikkfeltet - som for eksempel å sette sitt preg på musikk fra popens verden. Men denne gangen er det samtidmusikkens underfundighet som treffer øregangene.

tirsdag 3. mai 2022

Musikk om kvinners kamp


 Kammerkoret Aurum under ledelse av Eva Holm Foosnæs gir oss denne gangen en plate med sterke kvinnehistorier. Fem kvinner og en mann har satt toner til tekster av en rekke fine og spennende forfattere.