mandag 27. april 2020

Samtidens skjønnhet

Tre fremragende solister - to orkestre og en komponist. Dette møtet med den danske komponisten Bent Sørensen (f. 1958) i tre solokonserter speiler litt av skjønnheten i samtidens klassiske musikk.

søndag 19. april 2020

Musikalske stasjoner

På denne platen møter vi komponisten Kjell Habbestad og noe av hans kammermusikk. Hans to strykekvartetter er sentrale på denne innspillingen og tidsmessig rammer kvartettene inn platas to andre verk. Det er Vertavokvartetten, samt klarinettisten Björn Nyman og pianisten Sveinung Bjelland som formidler musikken. Og det gjøres på særdeles fint vis!

torsdag 16. april 2020

Unge Bernsteins mesterverk

Vi blir tatt tilbake til 1940-tallet med denne platen der Arktisk filharmoni har lydfestet de to første symfoniene til Leonard Bernstein (1918-1990). Musikken formidles særdeles levende og vårt nordnorske orkester serverer sammen med to strålende solister en imponerende innspilling under ledelse av Christian Lindberg.

søndag 12. april 2020

Den vakre melankolske klangen

Her har vi et eufoniumspill i samtidens klanger og med inspirasjon fra naturen og tradisjonsmusikken. Og instrumentets klang er meget godt ivaretatt av utøver Bente Illevold som sammen med perkusjonist Anders Kregnes Hansen bringer liv til to spennende verk.

onsdag 8. april 2020

Haydn i England

Joseph Haydn (1732-1809) tilbrakte flere år i England - der han blant annet skrev sine berømte «London-symfonier» - en del kammermusikk, og ikke minst - en rekke sanger. Her har det Oslo-baserte tidlig-ensemblet gitt ut en plate med musikk som stammer fra tiden rundt 1794.

søndag 5. april 2020

En spesiell stemme

Rune Alver gir en stemme til en komponist som spilles forholdsvis sjeldent her til lands. Signe Lund (1868-1950) var en av initiativtakerne til Norsk Komponistforening, men var også i perioden fra 1935 til 1945 medlem av Nasjonal Samling og ble dømt for landssvik for sine nazistiske sympatier, hvilket hun vedkjente seg helt frem til sin død. Men musikken på denne platen gir et glimrende bilde av hennes kompositoriske kvaliteter.

torsdag 2. april 2020

Lydløst i 140 år...

Ole Bull (1810-1880) var i sin tid en norsk superstjerne på musikkhimmelen, både som utøver og komponist. Han etterlot seg forholdsvis få verk og mye anses som tapt. Og en del geniale ting har ikke blitt hørt på 140 år, men det har Annar Follesø, Wolfgang Plagge og Kringkastingsorkesteret gjort noe med.