onsdag 24. mai 2000

Eminent av en nyslått Ridder!

Kombinasjonen av engelsk musikk og det å være utnevnt til Ridder av St. Olavs Orden er tydeligvis veldig bra. Her møter vi en Truls Mørk som virkelig har ører for detaljer og blikk for musikalsk helhet.

Dette er 44 år mellom disse to cellokonsertene Truls Mørk fremfører sammen med City of Birmingham Symphony Orchestra under sin strålende dirigent Simon Rattle.
Cellokonserten til Edward Elgar (1857-1934) er en av verdens mest spilte - og i mitt lille arkiv har jeg noe flotte innspillinger av dette verket. Og Truls Mørk sitt spill er så absolutt på høyden med tolkningene til musikere som Jacquline du Pré og Julian Lloyd Webber. Første satsen er særdeles friskt spilt og setter en flott standard for konsertens resterende satser.
Benjamin Britten (1913-1976) skrev in «Cello Symphony» til Mstislav Rostropovich i 1963 - og det er jo et særdeles stort vågestykke å gi seg i kast med musikk som den legendariske russeren har spilt inn tidligere. Men Mørk gjør ingen skam på sitt spill i denne kanskje litt mindre kjente konserten, sett i forhold til Elgars berømte musikk.
Men på dette verket - og i Elgars konsert viser Truls Mørk sitt fremragende øre og sin flotte teknikk - og tolkningene er rett og slett nydelige.

BENJAMIN BRITTEN / EDWARD ELGAR: Cellokonserter
Truls Mørk, cello
City of Birmingham Symphony Orchestra - Simon Rattle (dirigent)
Virgin Classics 7243 5 45356 2 8 (1999)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar