onsdag 4. februar 2015

Tubaistisk

Øystein Baadsvik er en av landets flotteste tubaister. Og på denne platen overbeviser han - ikke bare som tubaist, men også som komponist.

For den musikalske opplevelsen begynner med en «Tubakonsert» signert herr Baadsvik. En konsert full av liv - lyttervennlig, virtuos, og full av instrumentale lekkerbiskener.
Joda - allerede i løpet av de første 22 minuttene gir denne platen deg en særdeles god opplevelse. Og det fortsetter med en herlig kontrast i Jon Øivind Ness sin «Bogey Tresher»
Her legges det utrolige klanger i samspillet mellom orkester og solist, i en opplevelsesrik komposisjon signert en av samtidsmusikkens virkelig spennende komponister.
Plata avsluttes med tubakonserten «Panda in love» av Christian Lindberg, som også dirigerer Nordnorsk Opera og symfoniorkester på denne innspillingen.
Her er en plate som virkelig er med på å gi det største "korps-instrumentet" sin velfortjente plass i musikklitteraturen som et delikat, voksent, lyrisk - men også svært så brautende instrument - et instrument som alltid overrasker.

ØYSTEIN BAADSVIK: Tubakonserter
Øystein Baadsvik, tuba
Nordnorsk Opera og symfoniorkester - Christin Lindberg (dirigent)
BIS SACD 2005 (2014)
Spilletid: 68.34

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar