onsdag 28. februar 2018

Byens lyder

Rolf Wallin (f. 1957) og hans musikk tas alltid imot med en stor porsjon spenning. Også denne gangen, der Arktisk filharmoniske kammerorkester og Sinfonietta har spilt inn to av hans verk med den fremragende fiolinisten Peter Herresthal som solist i «Under City Skin».

Cd'ens innledning skaper umiddelbar interesse. Kiming fra klokker, klikking fra høyhelte sko, lyden av biler, hylende togskinner..... Wallin fanger her essensen i byens puls og skaper det om til klanger via elektro-akustiske elementer som nydelig flettes inn i det akustiske lydbildet av orkesteret. Og det geniale her er å la fiolinen lede an i den musikalske byturen i det flotte og spennende verket «Under City Skin» fra 2009/2017.
Platas andre og siste verk er «Appearances», opprinnelig skrevet i 2003, men her i en versjon fra 2007 for 15 instrumenter. Musikken er på en måte langt enklere enn platas første verk, og instrumentariet er også slankere. Wallin funderer og lar tanker rundt eksistensen fargelegge dette verket som musikerne i vårt nordligste orkester klangsetter.
Musikerne i disse to verkene spiller flott, og det er som vanlig en nytelse å lytte til Peter Herresthal og hans fiolinspill.
Denne platen anbefales!

ROLF WALLIN: Orkesterverk
Arktisk filharmonisk kammerorkester og Sinfonietta
Solist: Peter Herresthal, fiolin
Dirigent: Øyvind Bjorå
BIS-8019 (2017)
Spilletid: 52:49



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar