fredag 31. mai 2024

Godt og intenst


 Christian Sindings fiolinsonater er her samlet på en og samme urgivelse av fiolinisten Magnus Boye Hansen og pianisten Mathias Halvorsen. Og igjen forbløffes undertegnede av denne komponistens sterke internasjonale snitt i sine verk, meget fint formidlet av de to norske musikerne.


Det er ikke ofte man hører disse utrolige solide verkene av Christian Sinding (1856-1941). De tre sonatene er skrevet i tidsrommet 1894 til 1905 - en periode i Sindings liv som var meget produktiv. I dag er det nesten bare pianostykket «Frühlingsrauschen» som spilles, men det finens så utrolig mye annet fint som denne litt omdiskuterte komponisten har skrevet. Han var de siste åtte ukene av sitt liv medlem av NS, men det er egentlig usikkert om det var ham selv som meldte seg inn.

De to musikerne som formidler de tre sonatene er begge "barn" av Barrat-Dues musikkinstitutt, og er av de meget talentfulle musikerne som er fostret opp derfra. Spillet de legger for dagen på denne innspillingen er solid. Teknisk er de to på et meget høyt nivå. Og når det kommer til å formidle musikken er det innsikt og intensitet som skinner gjennom. Innspillingen er rett og slett en liten fryd å lytte til.
Så her er det bare å la nysgjerrigheten ta overhånd. Musikken er nydelig og spillet er godt!

Det blir særdeles spennende å følge musikerne i fremtiden.

Dette er en meget god plate som anbefales!

På platen:
«Fiolinsonate nr.1» op.12 (1894)
«Fiolinsonate nr.2» op.27 (1895)
«Fiolinsonate nr.3» op.73 (1905)

CHRISTIAN SINDING: «Fiolinsonater»
Magnus Boye Hansen, fiolin og Mathias Halvorsen, piano
LAWO Classics LWC 1332 (2024)
Spilletid: 57'49



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar