mandag 9. desember 2019

En helt alminnelig godbit!

Man stusser unektelig litt når tonene klinger i høyttalerne. Marcus Paus sine musikalske skriverier til dikt av André Bjerke er noe spesielt - noe alminnelig og spesielt.

Vi er litt vant til at Marcus Paus (f. 1979) noen ganger tar til litt uventede vendinger. Denne gangen har han tatt for seg André Bjerkes tekster. Og det som er så fint med Paus sine melodiske grep, er hvor godt tekstene til dikteren kommer fram.
Marcus Paus kan være en kompromissløs samtidskomponist, men denne gangen er det tekstene som skal stå i fokus - og her han han lykkes. Vi er i et musikalsk landskap der visens form og tidvis samtidsmusikkens klangstrukturer serveres i den samme anretningen - noe som kan kalles et lite vågestykke. Men Paus gjør det enkelt - enkelt å lytte, enkelt å fundere, enkelt å la lytteren leve seg inn i en poesiverden som er både viktig og god.
Prosjektet er godt, men egentlig litt snaut - når det gjelder spilletid på denne platen. Ser man bort fra de snaue 32 minuttene platen varer - er innholdet vel verd pengene!

En blomst med gode farger går til sangeren Julie Kleive og pianist Joachim Kwetzinsky. De gjør det akkurat så godt og enkelt som kombinasjonen Paus / Bjerke krever.

MARCUS PAUS / ANDRÉ BJERKE: «En hellig, alminnelig lek»
Julie Kleive, vokal
Joachim Kwetzinsky, piano
Simax Classics PPC 9096 (2018)
Spilletid: 31:23

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar