tirsdag 15. april 2003

Spenstig fra dirigenttalent


Thomas Rimuls navn kan man like godt merke seg først som sist. For de som er interessert i janitsjarbevegelsen var Rimuls navn knyttet opp til tidligere Norgesmester Vestre Aker Musikkorps i flere år.

Her gir han seg samtidsmusikken i vold, med musikk av Lene Grenager, Mark Adderley, Kaare Dyvik Husby, Jon Øivind Ness og Salvatore Sciarrino.
Det er et meget oppegående ensemble som overbeviser stort med denne plata. Perfeksjonisme er en selvfølge. Likedan aner man den nerven som levende framførelser har i fremførelsene av Kåre Dyvik Husbys «Sandwich metaphor» og Salvatore Sciarrinos «Introduzione all'ascuro», som er hentet fra Ultima 2000.
Det er Husbys verk og «Bryllupsmusikk» av den meget talentfulle Jon Øyvind Ness som fanger den største oppmerksomheten på denne plata, som også inneholder «Cloud of Unknowing» av Mark Adderley og «Pendulum» av Lene Grenager.
Ensemble Ernst ble dannet av et studentmiljø ved Norges Musikkhøgskole ut fra ønske om å fortsette å spille sammen etter studietiden, spesielt med tanke på å opprettholde et miljø som verdsetter samtidsmusikk. Musikerne har alltid ønsket kontakt med Norske komponister og utøvere, og å bli kjent med og fremme deres musikk. De bestiller og urframfører jevnlig verker av norske komponister. I tillegg ønsker ensemblet å belyse de internasjonale strømningene innenfor samtidsmusikken. Ensemblets medlemmer er så og si uforandret siden oppstarten i 1996.

ENSEMBLE ERNST / THOMAS RIMUL: Musikk av Adderley, Sciarrino, Grenager, Husby og Ness.
Euridice EUCD20 (2002)
Distribusjon: Musikkoperatørene
Spilletid: 51.17

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar