fredag 29. november 2013

En nydelig juleplate


 Igjen kommer det en innspilling som er så velkommen som bare det! Det Norske Solistkor under ledelse av Grete Pedersen gir oss denne gangen en juleplate som er laget med omtanke og som er en nytelse å lytte til.


Platen heter «Rós» og består av en suite med samme navn som Grete Pedersen har satt sammen for anledningen. I suiten blir vi godt kjent med musikken til Hildegard von Bingen (1098-1179). Musikk som er rundt 900 år gammel. Dette brytes opp (eller veves sammen med) mer kjent julemusikk der Grete Pedersen selv, samt Ørjan Matre har stått for noen aldeles fantastiske arrangementer.

Også luteisten Rolf Lislevand er med på arrangementsiden, ved siden av at han selvsagt har med seg sitt instrument. Medmusikere på platen er forøvrig Berit Opheim (vokal), Gjermund Larsen (fiolin) og Bjørn Kjellemyr (kontrabass). Sammen med koret formidles denne litt annerledes juleplaten på sublimt vis.

Dette er julemusikk som altså går litt dypere inn i materien jul - og godt er det! Forøvrig medfølger et fint cd-hefte med sangtekster.

Lytt til «Rós» - den bør snurre i mange hjem denne julen!

«RÓS»
Det Norske Solistkor - Grete Pedersen (dirigent)
Berit Opheim (vokal), Gjermund Larsen (fiolin) og Bjørn Kjellemyr (kontrabass). 
BIS-2029 (2013)
Spilletid: 52.31

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar