fredag 1. mars 2013

En liten sangskatt


 Mezzosopranen Ann-Beth Solvang og pianisten Erling R. Eriksen gir oss her sanger av Eyvind Alnæs (1872-1932). Og jeg må melde at denne sangsaktten ikke tidligere har nådd mine ører, men Solvang og Eriksen gir en nydelig liv til Alnæs sine komposisjoner.


Alnæs skrev totalt 87 sanger i løpet av livet. Og han kunne sitt fag. Gjennom sitt virke blant annet som mangeårig kordirigent visste han å skrive for den menneskelige stemmen. Likedan skrev han flotte pianoakkompagnementer, om enn var noen av disse forholdsvis krevende å spille, noe som nok har sin bakgrunn i at Alnæs selv var en glimrende akkompagnatør.

Mezzosopranen Ann-Beth Solvang har en nydelig stemme. Hennes diksjon er meget fin og hennes formidling av disse sangene er av det riktig så gode slaget.

Erling R. Eriksen viser seg også som en av landets fremste akkompagnatører. Han løser mange av de tekniske finessene i sangene på en meget god måte - og den drøye timen denne platen varer er vel verd bruk av tid.

Tekstene til sangene står forøvrig bakerst i cd-heftet og de er skrevet av Nils-Magnus Folcke, Gustav Fröding, Nils Collett Vogt, Heinrich Heine, Robert Burns, Viggo Stuckenberg, Herman Wildenvey, Anders Hovden, Aasmund Olavsson Vinje og Oscar Stjerne.

EYVIND ALNÆS: «Sanger»
Ann-Beth Solvang, mezzosopran - Erling R. Eriksen, piano
Toccata Classics TOCC 0124 (2012)
Spilletid: 63.45

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar