torsdag 7. mars 2024

En ny flott Sigurd Lie-plate


 Sigurd Lie (1871-1904) fikk ingen lang karriere som komponist, da han døde så alt for tidlig. Marianne Beate Kielland og Nils Anders Mortensen har nå gitt ut to plater med hans sanger - og denne andre platen er vel så god som den første innspillingen fra 2023.


 På denne platen finner vi fire flotte samlinger, samt en rekke enkeltstående sanger. Spesielt må jeg fremheve «Wartburg» fra komponisten siste leveår, samt hans «Fire sanger fra Haugtussa» fra 1898.

Igjen må jeg berømme de to musikerne som stadig henter perler opp fra den norske musikkhistorien. Olav Kielland, Arne Dørumsgaard, Catharinus Elling, Edvard Grieg og Olav Anton Thommessen - ja dette er bare noen av de norske komponistene musikerduoen har befattet seg med - i tillegg til en rekke andre innspillinger med internasjonale komponister. 

På denne platen portretteres en komponist som både har et internasjonalt tilsnitt, samtidig som han tar seg inn i noe av det mest norske - nemlig «Haugtussa». Og spennet i denne innspillingen gjør at de 70 minuttene fyker av gårde.

Marianne Beate Kiellands stemme passer nydelig til disse sangene. Hennes tolkninger er virkelig gode - fra de dramatiske til de ytterst lyriske vokalopplevelsene.

Så det er bare å finne seg godt til rette i godstolen og nyte!

På platen:
«Wartburg» (1904)
«Sange sub rosa»
«Sidste sange»
«Fire sanger fra Haugtussa»
samt ni enkeltstående sanger

SIGURD LIE: Songs, Vol.2
Marianne Beate Kielland, mezzosopran
Nils Anders Mortensen, piano
LAWO Classics LWV1274 (2023)
Spilletid: 69'04

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar