lørdag 30. mai 2015

Virtuose strykere

Når noe så sjeldent som en duett for fiolin og kontrabass blir lydfestet, er det ikke dumt at de to fremragende musikerne Arvid Engegård på fiolin og Knut Erik Sundquist med sin kontrabass formidler noe som godt kan kalles for stryker-svisker av stort format.

For det er komponister som kan sitt håndverk de to musikervennene har plukket ut.
Engegård lar strengene klinge i «Polonaise brilliante nr.2» op.21 av Henryk Wieniawski )1835-1880), og i to norske romanser - Johan Svendsens (1840-1911) berømte fiolinromanse i G-dur op.26, samt Hjalmar Borgstrøms (1864-1925) romanse op.12. Sistnevnte verk, som er tilegnet Eugene Ysaÿe, var et gledelig nytt bekjentskap for undertegnede. Alle tre er nydelig formidlet av Arvid Engegård.
Kontrabassist Sundqvist har tatt frem kontrabassvirtuosen Giovanni Bottesinis (1821-1889) musikk. Hans «Grande Allergro Alla Mendelssohn» er av det tradisjonelle og lyttervennlige slaget, og til slutt tar han med seg Engegård i den smått utrolige «Grand Duo Concertante». Dette er et stykke musikk som setter spesielt kontrabassisten på ekstreme tekniske ferdighetsprøver, og Sundquist står med glans. Maken til livat strengespill for dette store instrumentet skal man lete lenge etter.
Spesiell plate? - joda, men den er vel verd pengene.
Det er Kringkastingsorkesteret som akkompagnerer de to - trygt ledet av Terje Boye-Hansen.

ARVID ENGEGÅRD OG KARL ERIK SUNDQUIST: «Duo Brilliante»
LAWO Classics - LWC1080 (2015)
Genre: Klassisk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar