tirsdag 1. august 2000

Nordheims diamant stråler igjen

«The Tempest» - ballettmusikken Arne Nordheim (f. 1931) skrev, som er basert på William Shakespeares skuespill, har her fått en ny digital hverdag. Og det nyoppussede prosjektet gir enda mer vitalitet til ett av Arne Nordheims mest sentrale verk.



Denne balletten ble en internasjonal suksess etter at den hadde premiere på Den Norske opera i 1979 under Glen Tetleys geniale koreografi.
Nå er også Nordheims musikk av det tilgjengelige slaget med dette verket, som på mange måter har blitt et signaturverk for den berømte norske komponisten. Hans utrolige klangskapende tas usedvanlig godt vare på av den Sydtyske radioens kor og symfoniorkester under ledelse av Charles Darden.
Og det er stort batteri med musikere som er involvert i denne innspillingen. Foruten kor og orkester hører vi også barytonen Christopher Keyte, sopranen Susan Campbell, cellisten Alfred Gemeinhardt og bratsjisten Enrique Santiago.
Denne digitaliserte versjonen av originalinnspillingen har fått det lille løftet som gjør at musikken virkelig skinner. Det er en liten fryd å oppleve dette verket på nytt.

ARNE NORDHEIM: «The Tempest», suite
Sydvesttysk radio symfoniorkester og kor - Charles Darden
Aurora NCD-B 4932 (1980 / 1988 / 1999)
Spilletid: 54.49


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar