onsdag 11. oktober 2000

Inderlighet og drama

Camilla Wicks er en legendarisk fiolinist og pedagog. Denne amerikanske musikeren har avholdt en rekke konserter i Norge - og to av disse er nå samlet på denne platen som Simax Classics har gitt ut.

Wicks har sine røtter fra Romsdal, og hennes far var - i likhet med Camilla fiolinist - og i tillegg var han komponist.
Denne strålende fiolinistens bånd til Norge er altså åpenbare. Derfor er det også gledelig at hun dokumenterer lyden av Bjarne Brustads fjerde fiolinkonsert. Riktig nok er ikke dette komponistens beste, likevel er det viktig ar plateselskapet tar denne med på denne platen. Innspillingen er gjort i 1968 med Herbert Blomstedt som dirigent.
Den fineste og kanskje mest spesielle innspillingen er hennes versjon av William Waltons fiolinkonsert - spilt inn i 1985 med Juri Simonov som dirigent. Her er lydbildet godt, og vi møter et orkester som i seks år har hatt Mariss Jansons som sjef.
Wicks spiller her med en inderlighet jeg ikke tidligere har hørt med denne konserten. Hun spiller også vesentlig langsommere enn flere andre etablerte solister - og undertegnede synes denne versjon så absolutt lar seg høre. Her er det drama og inderlighet, samt herlig virtuositet som preger framførelsen.

CAMILLA WICKS: Fiolinkonserter av Walton og Brustad
Camilla Wicks, fiolin
Oslo Filharmoniske orkester, Herbert Blomstedt (Brustad) - Juri Simonov (Walton)
Simax Classics PSC 1185 (2000)
Spilletid:  49:45

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar