torsdag 7. februar 2002

Den ukjente celloen

Julius Klengel (1859-1933) tilhører nok blant de ukjente komponistene for de aller fleste - kanskje med unntak av den dedikerte cellist. For skrur man klokken 100 år tilbake i tid, var Klengel nesten synonymt med dette flotte instrumentet.



Maestro Bjarte Engeset har med seg to meget flotte solister på denne platen, som inneholder tre av den tyske komponistens - og cellistens cellokonserter.
I hver sin ende av innspillingen finner vi «Cellokonsert nr. 4 i h-moll» op.37 og «Cellokonsert nr.1 i a-moll» - der platas to solister gjør fine tolkninger av to ikke alt for banebrytende verk. Men Klengel fremviser at han har en fantastisk innsikt i det å gi solister tekniske utfordringer underveis i sine konserter.
Den virkelig beholdningen er «Dobbeltkonserten i e-moll» op.45. Og det som slår en er virtuositeten i de to solistenes spill. Her smelter nesten Xenia Jankovic og Christoph Richters spill sammen i en nesten opphøyd musikalsk enhet som virkelig er imponerende. Og konsertens kvalitet er helt klart platas høydepunkt. Et godt spill av Radio-Philharmonie Hannover des NDR må også fremheves.

JULIUS KLENGEL: Cellokonserter
Xennia  Jankovich og Christoph Richter, cello
Radio-Philharmonie Hannover des NDR - Bjarte Engeset (dirigent)
CPO 999 714-2 (2001)
Spilletid: 73.47


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar