onsdag 23. oktober 2002

Uimotståelig spill

Truls Mørk og hans musikervenner har med denne platen virkelig gitt oss lyttere valuta for pengene - for dette er bare herlig spill av to meget sentrale kammermusikkverk av Edvard Grieg (1843-1907)

Platen innledes med «Cellsonate i a-moll» op.36. Her har Mørk med seg pianisten Håvard Gimse - og disse strålende musikerne viser hvor god musisering det er mulig å få til. De tar tak hver eneste note, hver frase - slik at du er nødt til å tro på det som kommer ut av anlegget i stua. Denne sonaten har en rekke av de store verdensstjerner gjort på cd tidligere - og det er fint å konstatere at denne innspillingen befinner seg på absolutt øverste nivå - både når det gjelder formidling og musikalsk innsikt.
«Strykekvartett i g-moll» op.27 er heller ingen hvilken som helst kvartett. På mange måter kan en nesten kalle denne for en nasjonalskatt. Den inneholder alt et kammermusikkverk fra nasjonalromantikken skal inneholde. Og her har vi et knippe musikere som står meget godt til Truls Mørks herlige cellospill; Sølve Sigeland og Atle Sponberg (fioliner), samt Lars Anders Tomter (bratsj) er et riktig så godt stjernelag.
Skaff deg denne - du vil absolutt ikke angre!

EDVARD GRIEG: Cellosonate og Strykekvartett
Virgin Classics 7243 5 45505 (2002)
Spilletid: 62:16

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar