fredag 20. juni 2003

En begavet fiolinist

En solist, ett orkester og to dirigenter. Mendelssohn og Shostakovich er i meget gode hender på denne innspillingen!

Den unge fiolinisten Hilary Hahn beviser nok en gang at hun er en av verdens store talenter på dette instrumentet. Hun var så vidt fylt 22 år da hun gjorde disse innspillingene med Oslo-filharmonien, og det er slående at hennes spill er så modent.
Mendelssohns fiolinkonsert sitter som et skudd. Ingen tvil om det. Dette er en konsert hun må ha "fått inn med morsmelken". Hun musiserer med friskhet og presisjon - og viser frem sin virtuositet og musikalske eleganse.
Denne lyriske konserten fremstår helstøpt og er en sann nytelse å lytte til.
Den første fiolinkonserten til Shostakovich er av en helt annen verden selvsagt. Her møter vi i større grad en solist og et orkester i samspill. Oslo-filharmonien er nesten å regne som en akkompagnatør i Mendelssohns konsert, mens orkesteret i Shostakovich viser frem sin store erfaring med nettopp denne komponisten. Spesielt flott er det å høre orkesteret hente frem den "russiske" klangen - noe som passer Hahns spill meget godt.
Lytt spesielt til den avsluttende satsen i fiolinkonserten til Shostakovich - her henter Hahn frem en ypperlige teknikk.
Om man kan ønske seg mer? Tja kanskje et enda klarere lydbilde i denne satsen og en enda mer konsis avslutning - da hadde også denne konserten blitt helt uimotståelig.

PÅ PLATEN:
Felix Mendelssohn: «Fiolinkonsert e-moll» op.64
Dmitri Shostakovich: «Fiolinkonsert nr.1 a-moll» op.77

FELIX MENDELSSOHN / DMITRI SHOSTAKOVICH: Fiolinkonserter
Hilary Hahn, fiolin
Oslo filharmoniske orkester
Dirigenter: Marek Janowski (Shostakovich) - Hugh Wolff (Mendelssohn)
SONY Classical SK89921 (2002)
Spilletid: 63.42


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar