fredag 6. februar 2004

WOW

Tubaisten Øystein Baadsvik imponerter enormt på denne skiva...og den som tror at tuba er kjedelig å høre på bes vennligst handle inn denne innspillingen litt kvikt.

Det hele innledes med Baadsviks egen komposisjon «Fnugg», et lite stykke som nærmest kan kategoriseres under vimpelen «kveding for tuba». Spennende og finurlig laget. Og så smeller det.... for hvem i all verden vil finne på å spille Vivaldis mesterverk « Vinteren» fra «De fire årstider» på tuba????? Her få r virkelig virtuosen Baadsvik vist fram sitt sanne jeg. Uredd og litt «gal », med en så enorm teknikk at man bare blir sittende måpende igjen i godstolen. Det eneste lille man savner er et litt mer fandenivoldsk spill i det svenske kammerorkesteret Musica Vitae, som loses trygt gjennom plata av Bjørn Sagstad.
Men dette er Øystein Baadsviks plate fra start til slutt. Han briljerer i arrangementer av Grieg, Arban og Monti og gir riktige flotte framføringer av platas to orginalverk; en tuba-concertino (1990) av Arild Plau (1920), samt «Variasjoner i gammel stil (d'aprés Bach)» (1989) av Thomas Stevens (1938).
Baadsvik kan med denne plata kalles for tubaens misjonær her hjemme. Og en bedre frontfigur for dette vakre instrumentet kan man neppe få.

ØYSTEIN BAADSVIK: «Tuba Carnival»
BIS CD-1285 (2003)
Spilletid: 61:19

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar