fredag 29. september 2006

Delikat fiolinspill

Ragin Wenk-Wolff er ute med en ny plate, der hennes tolkning av Ernest Chaussons «Poéme for fiolin og orkester» lyser på en innspilling som virkelig viser hvilken dyktig instrumentalist Wenk-Wolff er.



Ragin - som er hennes kunstnernavn - imponerer virkelig på en cd som også inneholder musikk som ikke finner veien til konsertsalen så alt for ofte.
Det hele innledes med Julius Röntgen (1855-1932) og hans «Fiolinkonsert i a-moll», skrevet i 1902, før hun nevnte «Poéme» av Ernest Chausson (1855-1899) tar frem alt av varme og lidenskap og formidler dette på en fantastisk måte gjennom strengene.
Jenö Hubay (1858-1937) er for mange et gryende bekjentskap - og Ragin har her spilt inn hans tredje fiolinkonsert i g-moll, op.99. Denne konserten er så absolutt verd å låne øre til flere ganger. Her er det spennende melodilinjer, flotte klangfarger - og verket er skrevet slik at solisten får vist frem sin virtuositet og sin musikalske inderlighet.
Fiolinspillet er meget godt og viser en norsk musiker av usedvanlig godt merke. Hun behersker alle de utfordringer som finnes i de tre komposisjonene, og platen tåler mange runder i cd-spilleren.

RAGIN WENK-WOLFF (fiolin): «Romantic Concertos»
Dvorak Symfoniorkester*, Slovakisk radio symfoniorkester**
Stanislav Bogunia*, Dennis Burkh**
Centaur records CRC 2790 (2006)
Spilletid: 78.29

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar