mandag 3. september 2007

Betydelige klaverkonserter

Det er ikke alt for ofte norske klaverkonserter gis ut på et internasjonalt anerkjente platemerke, Men konsertene av Eyvind Alnæs (1872-1932) og Christian Sinding (1856-1841) som her er spilt inn, er betydelige i norsk musikkhistorie - og fortjener sin plass. Her er de godt tolket av Piers Lane.

Og Lane har med seg et godt lag musikere på denne platen. Bergen filharmoniske orkester - under ledelse av Andrew Litton er med på å gjøre denne innspillingen til en meget fin opplevelse.
Lanes spill er godt. Hans direkte tilnærming til musikken er god, og orkesteret følger opp i de nesten wagnerske orkesterpartiene i disse to konsertene på et herlig vis. For man kan nesten si at Alnæs og Sinding på mange måter har den tyske komponisten inn under huden.
Konsertene er virtuose og Piers Lane yter de full rettferdighet. Dette er rett og slett musikk som man setter seg ned å virkelig lytter til.
Denne platen inngår i en serie med romantiske klaverkonserter plateselskapet står ansvarlig for - og det er godt de har funnet plass til disse to konsertene. Måtte norske pianister og orkestre også finne hyppig plass til disse konsertene i sine programmer i fremtiden.

THE ROMANTIC PIANO CONCERTO - 42: Musikk av Eyvind Alnæs og Christian Sinding
Piers Lane (piano)
Bergen Filharmoniske orkester, Andrew Litton
Hyperion CDA 67555 (2007)
Spilletid: 65:15

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar