lørdag 15. mars 2008

Malmö og Engeset kan sin Grieg


 Gjennom en mannsalder har jeg bygget opp en liten Grieg-samling hvorav Peer Gynt-suitene innehar en god plass med 11 forskjellige innspillinger. Og nå altså nummer tolv. Bjarte Engseet leder Malmö symfoniorkester gjennom suitene og orkestersanger på elegant vis.


 Det er noe med Edvard Grieg som alltid har fasinert meg. Det er den meget fine balansen vår store komponist behandler norske folketoner inn i kunstmusikken. Det virker så enkelt, men det er egentlig en meget hårfin balansen mellom det banale og det geniale i slik musikkbehandling.

Nå er det også mange fallgruber en dirigent han stupe ned i når det gjelder tolkninger av Griegs musikk. Den gjør seg ikke selv, men når man har en så god formidler som Bjarte Engeset ved roret, blir resultatet godt!

Orkesteret spiller også godt. De har selvsagt veldig dyktige musikere som også kjenner sin Grieg.

På denne platen finner vi også «Seks orkestersanger», «Det første møde», samt «Den Bergtekne» op.32 med solistene Inger Dam-Jensen og Palle Knudsen. To sangere som virkelig har den fine klangen i sin stemme og som til tross for at de er danske, er meget dyktige i å passe på diskjonen i sin sang.

Norsk, svensk og dansk forbrødring med andre ord! God plate -lån øret til den!

EDVARD GRIEG: Peer Gynt-suit 1 & 2 & Orkestersanger
Inger Dam-Jensen, sopran og Palle Knudsen, baryton
Malmö symfoniorkester - Bjarte Engeset (dirigent)
Naxos 8.570236 (2007)
Spilletid: 65'45

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar